TIG-svetsare

Publiceringsdatum: 2020-04-08

TIG-svetsare

.

Arbetsbeskrivning

TIG-svetsare på Saab monterar och svetsar metalldelar, huvudsak I aluminium, men även stål, titanium samt nickel. Huvuddelen av ditt arbete ligger i produktionen till Gripen E. Den huvudsakliga metoden vi använder är TIG-svetsning, vilken är mer avancerad än MIG-svetsning, men du bör ha kunskap om flera metoder. En viktig del i arbetet är kvalitetskontroll då du måste inspektera både råmaterial och färdiga produkter för att säkerställa säkerhet och standards.

Ansvarsområden

Ritningsläsning - du börjar varje projekt/arbete med att läsa och tolka ritningar, teknikblad och andra specifikationer, vilka du förväntas följa. Nästa steg är att planera och förbereda det material du ska använda.

Svetsning - Det är viktigt att kontrollera kvaliteten på metalldelarna innan du preparerar dem för svetsning, kapning eller rengöring. Din svetsteknik är mycket god och du bibehåller dimension, styrka och jämnhet på materialets ytor.

Säkerhet - Genom hela ditt arbete förväntas du observera och följa satta säkerhetsrutiner, så som ISO, FDA samt Saabs egna rutiner. Du ansvarar för att din arbetsutrustning är i utmärkt skick.

Kontroll - Varje produkt du tillverkar kvalitetskontrollerar du genom såväl okulär kontroll så som NDT-testning, penetranttestning samt andra funktionella test.

Färdigheter och kvalifikationer:

  • Du har god erfarenhet, 2 år eller mer, av TIG-svetsning
  • Du arbetar självständigt och känner dig trygg i din förmåga att läsa och förstå ritningar
  • Du har ett öga för detaljer, är noggrann och har ett högt kvalitetstänk

Vi lägger större vikt vid din erfarenhet och kompetens än din utbildning. Som komplement till intervjuer får du även göra ett färdighetstest för att på så sätt påvisa din kunskap inom svetsning.

Personliga egenskaper:

De varierande arbetsuppgifterna kräver att du har en god känsla för arbetet som svetsare. Du har goda kommunikativa egenskaper då du har kontakt med andra stödfunktioner. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Du har sjävklart lätt för att samarbeta med andra.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeSvetsare, manuell

Ansökan

SAAB AB söker en person till denna tjänst som svetsare, manuell med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som svetsare, manuell hos SAAB AB skickar du in din ansökan senast 2020-04-29.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Är du en duktig TIG-svetsare?

Uniflex Sverige AB söker en person till tjänsten som svetsare, manuell i Alvesta.

2020-04-09

Mer info

TIG-Svetsare

Wikan Personal AB söker en person till tjänsten som svetsare, manuell i Lund.

2020-04-03

Mer info

Mig/Mag och Tig-svetsare!

LN Personal AB söker en person till tjänsten som svetsare, manuell i Göteborg.

2020-03-31

Mer info